18 март 2017 г.

Китка от приказки

На 18.03.2017 г. в НЧ "Тодор Пеев - 1871" се състоя първата публична изява на група Вълшебството на приказките. Тя бе част от концерта на училището.

В съботното утро залата събра многобройна публика от ученици, родители и специално поканени за събитието официални гости от РУО, София-регион, Община Етрополе, Общински съвет – Етрополе, представители на Училищното настоятелство и Обществения съвет, директори и представители на училища и детски градини, на други институции и фирми, дългогодишни директори и учители в Средно училище "Христо Ясенов".
Най-малките участници в спектакъла – второкласниците от група „Вълшебството на приказките” – се представиха с драматизация по приказки от българския фолклор под надслов „Бабината приказка – мъдрост и поука, вода жива за сполука”. Драматизацията в леко шеговит тон представи отрязък от бита на българина – народни мъдрости, закачки на мегдана, взаимоотношения. Присъстващите се насладиха на таланта на децата и изпълнени с емоции, не спестиха аплодисментите си. Преживяването повиши самооценката на децата от групата. Те почувстваха, че са добър екип. Вече вярват, че вълшебството не е тайнство, и с много ентусиазъм се втурват към нови предизвикателства.
Събитието е отразено в местните медии и в сайта на училището.